Linda Bais

Workshops fotografie in Utrecht van Fotolokatie

Workshops fotografie Utrecht 2017

top

Fotoworkshop: Basisworkshop fotografie Utrecht

Locatie: Utrecht centrum

 

Je hebt een camera om serieus mee aan de slag te gaan, maar waar begin je? Deze workshop introductie fotografie is voor mensen die de beginselen van de fotografie en hun camera willen leren ontdekken, maar (nog) niet per sé de stap naar een fotocursus willen nemen. De workshop geeft een indruk van hoe de cursussen bij Fotolokatie verlopen. Als je aansluitend op de workshop deel wilt nemen aan een van de of beiden basiscursussen van 4 lessen, krijg je een interessante korting op het cursusbedrag. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Er kan worden deelgenomen aan deze fotoworkshop met een handmatig instelbare spiegelreflex-, hybride- en systeemcamera. Fotolokatie heeft een digitale compactcamera of een digitale spiegelreflexcamera te leen voor mensen die zelf nog geen digitale camera hebben.

Oefeningen in verschillende praktijksituaties, op binnen- en buitenlocaties, geven je inzicht in camaratechnische- en praktische keuzes. Een fotowandeling met opdrachten langs verschillende plekken in het historische centrum van Utrecht behoort tot het programma. Aan het eind van de middag worden de gemaakte opnames van iedere deelnemer besproken.


Voor informatie & inschrijving zie contact

Datumkeuze: 26 november 2017

Tijd: 13.30 – 17.30 uur

Prijs: € 60,– p.p.

top

Fotoworkshop: Nachtfotografie Utrecht

Locatie: Utrecht centrum

 

De workshop nachtfotografie is geschikt voor beginners en gevorderden. De workshop start vanuit het atelier/lesruimte vlakbij de Domkerk waar er een introductie wordt gegeven op nachtfotografie: welke specifieke beeld- en cameratechnieken komen hierbij kijken en hoe bereid je je voor.

Vervolgens loop je onder begeleiding van de docent een deel van de route 'Trajectum Lumen', op bijzondere wijze verlichte locaties in het oude stadsdeel van Utrecht.
De uitdaging is om met verschillende cameratechnieken een eigen visie en interpretatie te geven op deze plekken. Nachtfotografie is een langzame vorm van fotografie en vraagt om de juiste keuzes en veel geduld. Juist dat laatste maakt het heel bijzonder.

Na het fotograferen in de stad worden de foto's van iedere deelnemer besproken. Indien het weer te slecht is, wordt de workshop verplaatst naar een van de andere vrijdagavonden (zie data hieronder).


Voor informatie & inschrijving zie contact

Datumkeuze: 17 november 2017

Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Prijs: € 60,– p.p.

top

Fotoworkshop: Portretfotografie

Locatie: Utrecht

In de workshop portretfotografie wordt het portret vanuit diverse invalshoeken belicht. Je maakt kennis met verschillende stijlen, lichttechnieken, probeert ideeën uit en onderzoekt je eigen mogelijkheden om tot een mooi of interessant portret te komen. Niet alleen in een studio-situatie met flitslampen en continu-licht, maar met daglicht. Een overzicht en beschouwing van historische– en hedendaagse portretfotografie zal als inspiratiebron dienen.

Deze (eendags)workshop is geschikt voor mensen met basiskennis van camera en fotografie.


Voor informatie en inschrijving: contact

Datumkeuze: 10 december 2017

Tijd: 13.30 – 18.00 uur

Prijs: € 90,–

 

-->